Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Regio Overleg(t)

woensdag 6 maart 2024

09:00 - 17:00
Locatie

De OGtent cultuurcentrum Remigiusplein 9 6921 BL Duiven

Toelichting

De Regio Overleg(t)-dagen zijn belangrijke bestuurlijke vergader- en netwerkmomenten voor de regio.
Op basis van hun portefeuille worden bestuurders uitgenodigd voor specifieke bijeenkomsten op die dag. Daarnaast zijn alle bestuurders welkom om aan te sluiten bij alle thema’s die op die dag geagendeerd zijn. Ook de gemeentesecretarissen zijn van harte welkom tijdens de Regio Overleg(t)

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1

  Er wordt een toelichting op het proces en aanpak van regionaal programmeren en netcongestie gegeven. En in gesprek over de betrokkenheid van bestuurders bij deze processen en aandachtspunten ophalen voor het onderdeel ‘energiesysteem’ in de RES 2.0.

 2. 2

  Tijdens dit platform bespreken we de concept-tekst en bestedingsplan voor de regionale agenda voor de opgave Ontspannen regio. Daarna komen een aantal onderwerpen die betrekking hebben op het speerpunt Duurzaam toerisme aan bod.

 3. 3

  In gesprek over de Plannen van Aanpakken per deelgebied (gebiedsuitwerkingen). En bespreken we de stand van zaken uitvoeringsagenda Groen_blauw raamwerk en landelijk gebied.

 4. 4

  In gesprek over de nieuwe Regionale agenda, het nieuwe RPW, roadmap logistiek en het onderzoek wonende en werkende arbeidsmigranten in de regio.

 5. 5
  10.00- 12.00 uur Bestuurlijk platform Circulaire regio
 6. 6
  12.00 – 13.00 uur Lunch en ontmoeten (Zaal: Bij Oma & Bij Opa)
 7. 7

  Rijksprogramma ‘Een thuis voor iedereen’: presentatie over proces, planning en vormgeving van gesprekken over fair share van aandachtsgroepen in de regio. Ook wordt het rapport gepresenteerd over de aantal werkende en gehuisveste arbeidsmigranten in de regio.

 8. 8
  13.00 - 14.30 uur Netwerkdirectie (stukken staan separaat in iBabs)
 9. 9

  In gesprek over de nieuwe Regionale Agenda, OV aanbesteding, roadmap logistiek en bereikbaarheidsongelijkheid