Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Algemeen Bestuur Groene Metropoolregio

woensdag 15 februari 2023

13:00 - 15:00
Locatie

Raadszaal gemeente Zevenaar

Voorzitter
Hubert Bruls
Toelichting

De stukken voor het AB worden uiterlijk 7 werkdagen van te voren gepubliceerd.


link naar de uitzending: https://channel.royalcast.com/zevenaar/#!/gemeentezevenaar/20230215\_1

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 3

  2. 4

    Vast agendapunt: de RAC is op maandag 23 januari bijeengeweest in Nijmegen. Bijgaand treft u het advies van de commissie aan uw bestuur. Desgewenst toelichting ter vergadering door het aanwezige DB-lid en directeur.

  3. 4.a
    DEEL 2 - Thema
  4. 5

    In de regio Arnhem-Nijmegen is in vrijwel alle sectoren sprake van enorme krapte op de arbeidsmarkt, maar met name in de sectoren Energy, Health en Hightech zijn tekorten aan medewerkers met de juiste skills. De noodzaak van beschikbaarheid aan mensen in deze sectoren is groot gezien de maatschappelijke opgaven zoals de transities in klimaat, woningbouw, energie en circulair waar we voor staan. Om blijvende tekorten tegen te gaan, is actie nodig. Als we nu niets ondernemen, zijn de tekorten over tien jaar nog veel groter. Het Human Capital Akkoord is uitwerking van Human Capital Agenda die op 22 april 2022 is vastgesteld.
    Toelichting en presentatie door Nick Derks, bestuurlijk opdrachtgever Productieve Regio.

  5. 6

    Binnen de opgave Ontspannen regio is het groen-blauw raamwerk ontwikkeld. Dit groen-blauw raamwerk is een beschrijving van de huidige situatie op het gebied van landschap, natuur en cultuurhistorie en de mogelijkheden voor verdere versterking hiervan. U wordt door Agnes Schaap, bestuurlijk opdrachtgever en speerpunttrekker Ester Weststeijn bijgepraat.

  6. 6.a
    DEEL 3 - Ter besluitvorming
  7. 8

  8. 8.a
    DEEL 4 - Informatief
  9. 9

    Door de bestuurlijke opdrachtgevers van Groene Groeiregio en Verbonden regio wordt u geïnformeerd over actuele ontwikkelingen binnen de opgaven. Vanuit Circulaire regio zijn geen actuele ontwikkelingen te melden.

  10. 10
    Rondvraag
  11. 11
    Sluiting